Opsætning af trådløs forbindelse i BackTrack der kører i VM

Jeg har selv brugt lang tid på at få min BackTrack (der kører i en vm) til at anvende mit trådløse netkort på computeren. Det er ikke lykkedes for mig, og efter at have læst utallige fora er det nu blevet klart for mig, at det ikke er muligt at få direkte forbindelse til computerens trådløse netkort fra BackTrack, der kører i en VM.

For at spare dig for de samme frustrationer som jeg har haft vil jeg i denne blog beskrive, hvordan du nemt kan få BackTrack (der kører i en vm) til at forbinde til din trådløse router, eller til at scanne trådøse routere. Du skal anvende en trådløs usb adapter, der så kan anvendes som trådløst netkort. En trådløs adapter kan købes relativt biligt.

Du skal først koble dit trådløse kort (usb wifi) til din computers usb stik (jeg anvender en Belkin trådløs usb adapter). Herefter vælges ”Opsætning” fra VirtuelBox Manageren.

trådløsops_1

Du skal nu tilføje et nyt usb filter, hvillket gøres fra ”usb” menuen ved at vælge det lille plus ikon.

trådløsops_2

Vælg nu din trådløse usb adapter (min var en Belkin adapter).

trådløsops_3

Klik nu ok, og stat den virtuelle instans af BackTrack. Under opstart vil din pc’s trådløse internet forbindelse automatisk blive frakoblet.

Når BackTrack er åbnet, og du har startet den grafiske brugerflade op (startx) vælges netværk manageren via Applications → Internet → Wicd network manager.

trådløsops_4

Nu skal det trådløse interface defineres. Dette gøres via menuen ”Preferences” (i network manageren). Normalt er interfacet wlan0, hvilket skrives i feltet for ”Wireless interface”, hvorefter ”ok” klikkes.

trådløsops_5

Refesh netværkslisten, og du skulle nu kunne se samtlige routere, og kan nu oprette forbindelse til din router.

trådløsops_6

For at kontrollere, at du har fået forbindelse til routeren kan du fra en kommando line skrive ”iwconfig”, og se, at der er forbindelse til din router fra wlan0 interfacet.

trådløsops_7

Nu er din BackTrack forbundet med din trådløse router, og du har herefter mulighed for at se andre trådløse routere.

 

You may also like...